02.10.2022

Danec Jonas Vingegaard z zmago oblekel rdečo majico, naši so precej zaostali

Danec Jonas Vingegaard z zmago oblekel rdečo majico, naši so precej zaostali

Zmagovalec letošnje Dirke po Franciji, Danec Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), je zmagovalec kraljevske 5. etape dirke po Hrvaški – CRO RACE od Opatije do Labina (154 km) s šestimi gorskimi cilji, ki so kolesarsko karavano razbili na manjše skupine. Z istim časom je v cilj na 2. mestu prišel Britanec Oscar Onley (Team DSM), 2 sekundi je na tretjem mestu zaostal Matej Mohorič (Bahrain Victorius). Kolesarji našega kluba so v izjemni konkurenci ekip World in Pro Toura včeraj precej zaostali, še najboljši je bil Gal Glivar na 50. mestu (+ 13:26 min).

Jonas Vingegaard ima v rdeči majici vodilnega v skupnem seštevku 8 sekund prednosti pred Matejem Mohoričem na drugem in Oscarjem Onleyem na tretjem mestu. Gal Glivar je z zaostankom 14:17 min na 33. mestu. Modro majico, najboljšega po točkah, je obdržal Italijan Jonathan Milan (Bahrain Victorius). Oscar Onley je novi nosilec bele majice, najboljšega mladega kolesarja na dirki, Gal Glivar je v tem seštevku še vedno na odličnem 5. mestu. Zeleno majico, najboljšega gorskega kolesarja, nosi Alexis Guerin (Team Vorarlberg).

Danes bo na sporedu zadnja, šesta etapa, od Svete Nedelje do Zagreba, ki je precej razgibana, s tremi letečimi in tremi gorskimi cilji (vsi trije 3. kategorije).

Dirko lahko od 13. ure dalje v neposrednem prenosu spremljate na PlanetTV2 in EUROSPORT1.

Povezava do uradne spletne strani dirke:

https://www.crorace.com/utrka

Povezava do rezultatov:

https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-croatia/2022/stage-5

Foto: Mario Stiehl