01.10.2022

Znotraj ene minute še 27 kolesarjev, med njimi tudi Gal Glivar

Znotraj ene minute še 27 kolesarjev, med njimi tudi Gal Glivar

Prvo zmago med profesionalci je včeraj na 4. etapi Dirke po Hrvaški – CRO RACE, od Biograda na Moru do Crikvenice (219 km), dosegel Francoz Axel Laurance (B&B Hotels-KTM). V deževnih razmerah, na spolzkem cestišču, je bil v sprintu glavnine močnejši od Italijana Jonathana Milana in Matej Mohoriča (oba Bahrain Victorius). V času zmagovalca sta v cilj prišla tudi Tilen Finkšt in Gal Glivar, na 22. oz. 38. mestu.


V ubežni skupini šestih kolesarjev je bil tokrat od naših kolesarjev Kristjan Hočevar. Prednost teh kolesarjev je bila na 150. kilometru etape že 4 minute, vendar je imelo moštvo Bahrain Victoriusa vse pod nadzorom, tako da so bili ubežniki ujeti 14 km pred ciljem. Aljaž Jarc je etapo končal na 65. mestu (+ 1:27 min), Kristijan Koren je bil 93. (+ 3:50 min), Kristjan Hočevar 99. (+ 3:51 min), Nik Čemažar 115. (+ 6:31 min) in Jaka Špoljar 123. (+ 6:43 min).

Jonathan Milan ima v rdeči majici zaradi pridobljenih bonifikacijskih sekund zdaj v skupnem seštevku 10 sekund prednosti pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo Visma), tretji je Matej Mohorič, ki zaostaja 14 sekund, Gal Glivar je na 26. mestu (+ 51 sek).

Milan je ostal vodilni tudi v razvrstitvi po točkah (modra majica) in v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja (bela majica), kjer je Glivar odličen peti. Zeleno majico, najboljšega gorskega kolesarja, nosi Francoz Alexis Guerin (Team Vorarlberg).

Danes bo na sporedu peta etapa od Opatije do Labina ( 154 km, 2948 višinskih metrov), v kateri bo kar šest gorskih ciljev, dva tretje, dva druge in dva prve kategorije, tako da bodo na svoj račun prišli najboljši gorski kolesarji.

Dirko lahko od 13,30 ure dalje v neposrednem prenosu spremljate na PlanetTV2 in EUROSPORT1.

Povezava do uradne spletne strani dirke:

https://www.crorace.com/utrka

Povezava do rezultatov:

https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-croatia/2022/stage-4

Foto: Mario Stiehl