Gal Glivar in Jože Majes prejemnika priznanja KZS

Gal Glivar in Jože Majes prejemnika priznanja KZS

Gal Glivar in Jože Majes prejemnika priznanja KZS

Ob koncu kolesarske sezon kolesarska zveza že vrsto let podeljuje priznanja najboljšim kolesarjem in kolesarkam za minulo sezono. Prireditev pod imenom »Večer zvezd« se je drugič zapored odvijala virtualno, vendar kljub temu zvezde niso nič manj žarele.

Prestižno nagrado za najboljša kolesarja oziroma kolesarko sta prejel Tadej Pogačar med fanti in Eugenia Bujak med dekleti. Podelitev sta bila nagrajen tudi dva Novomeščana. Gal Glivar je prejel nagrado za mladega kolesarja ki je letos najbolj napredoval. Na podelitvi je izpostavil slab začetek v članski konkurenci, ki ga je zaradi padca kar nekaj časa odvrnil od treniranja. Drugi del sezone je bil boljši se zlasti je zadovoljen z nastopom na Tour de l'Avenirju, ki je z 27. mestom opozoril nase in 11. mestom na evropskem prvenstvu za mlajše člane, ki mu je tudi prinesla omenjeno nagrado. Drugi novomeški nagrajenec je Jože Majes, ki je prejel priznanje za življenjsko delo. Leta 1972 je bil eden od ustanoviteljev kolesarskega kluba v Novem mestu, ki deluje še danes pod imenom KK Adria Mobil. Bil je pobudnik in prvi organizator dirke Po Sloveniji. Njegova zasluga je tudi, da ima Novo mesto in vsa Slovenija pokrit velodrom.

Drugi nagrajenci

Mlada kolesarka je sta najbolj napredovala je Nika Bobnar. Priznanja so prejeli še Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brdo, ki je letos gostil etapo dirke Giro d'Italia, selektor amaterske cestne reprezentance Mitja Hernaus. Priznanji za življenjsko delo sta prejela dolgoletni sodnik Ljubo Skrt. Nagrade za posebne dosežke so prejeli Primož Roglič, Matej Mohorič, trener Andrej Cimprič in selektor članske cestne reprezentance Andrej Hauptman.

Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo.

Adria Mobil

FOTO: Mario Stiehl

Spletna trgovina Kolesarskega kluba Adria Mobil
Spletna trgovina Kolesarskega kluba Adria Mobil