Jaka Špoljar in Viktor Filutás nova člana članske ekipe Adrie Mobil

Jaka Špoljar in Viktor Filutás nova člana članske ekipe Adrie Mobil

Jaka Špoljar in Viktor Filutás nova člana članske ekipe Adrie Mobil

Tik pred začetkom priprav na nova kolesarsko sezono sta zvestobo kolesarskemu klubu Adria Mobil sklenila še Jaka Špoljar in Madžar Viktor Filutás.

Filutas je aktualni madžarski državni prvak in lastnik številnih madžarskih rekordov na velodromu. Ekipa Adrie Mobil je sestavljena in bo v naslednji sezoni nastopala z enajstimi kolesarji.

Medtem ko Jaka Špoljar prihaja iz domače Adriine šole kolesarstva, bo preostalo prosto mesto zapolnil Madžar Viktor Filutás. Prihaja iz kolesarske družine, saj sta bila njegova mati in oče zelo uspešna kolesarja. Ima se za cestnega kolesarja, čeprav ima veliko izkušenj tudi z velodroma. Leta 2020 je natopil na svetovnem prvenstvu v kriteriju.

Na kratko se nam je predstavil: »Živjo! Sem Filutás Viktor, 25 letni cestni kolesar z Madžarske. Sem aktualni državni prvak med člani in nosilec številnih državnih rekordov. Izhajam iz prave kolesarske družine, oče je svetovni rekorder, mama pa je po mojem rojstvu domov prinesla medaljo s svetovnega prvenstva. Letvica je postavljena zelo visoko in resnično želim nadaljevati njihovo zapuščino. Začetek moje kariere sega v leto 2013 in do sedaj sem dirkal v številnih kontinentalnih ekipah. Kolesarski klub Adria Mobil je moj korak naprej in moja dolgoletna želja. Nova ekipa je zame priložnost, ki jo do sedaj še nisem imel. Ni skrivnost, da želim nastopiti na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024 in želim si, da bi lahko do takrat ostal s to ekipo. Ponosno bom nosil dres Adrie Mobil in ekipi bom dokazal, da je bila to zanjo dobra odločitev, ko mi je dala priložnost!”


Od številne in močne mladinske ekipe Adrie bo le Jaka Špoljar nadaljeval člansko kariero v matičnem klubu: »Z novo sezono prestopam med člansko ekipo, česar se zelo veselim. Vesel sem, da bom lahko del te ekipe, s katero verjamem, da bomo dobro sodelovali. Komaj čakam novo sezono in nove izzive z ekipo«.

Ekipa 2022:

 1. Aljaž  Colnar
 2. Aljaž  Jarc
 3. Boštjan Murn
 4. David Per
 5. Gal Glivar
 6. Jaka Špoljar
 7. Kristjan Hočevar
 8. Nik Čemažar
 9. Tilen Finkšt
 10. Viktor Filutas
 11. Žiga Horvat
Spletna trgovina Kolesarskega kluba Adria Mobil
Spletna trgovina Kolesarskega kluba Adria Mobil