Gal Glivar tik za najboljšimi

Gal Glivar tik za najboljšimi

Gal Glivar tik za najboljšimi

Največ preglavic na drugi etapi na dirki po Slovaškem je kolesarjem povzročilo deževno in hladno vreme. V težkih razmerah se je najbolje znašel Nemec Jannik Steimle (Deceuninck - Quick Step), ki je slavil svojo prvo zmago v letošnji sezoni.

Z šestim mestom je opozoril nase tudi  najstnik med elito Gal Glivar (Adria Mobil), ki nadaljuje z izvrstnimi rezultati v zadnjem obdobju. Vodstvo v skupnem seštevku je zadržal Kolumbijec Álvaro José Hodeg.

Kljub težkim razmeram so drugo etapo novomeški kolesarji vozili zelo pogumno. Boštjan Murn je sodeloval v begu v prvem delu etape. Ko se je odločalo o razpletu sta vajeti v svoje roke vzela Gal Glivar in David Per. Slednji se je zapletel v padec nekaj sto metrov pred ciljem in izgubil možnost za dobro uvrstitev. Kaos na cilju je dobro izkoristil Gal Glivar, ki je z šestim mestom v etapi dosegel svojo najboljšo uvrstitev na velikih dirkah. Vsi Adrini kolesarji so se nekoliko povzpeli v skupni razvrstitvi. Najboljši je trenutno Aljaž Jarc na 29. mestu. 

REZULTATI: https://www.procyclingstats.com/race/okolo-slovenska/2021/stage-2

FOTO: Mario Stiehl