Aljaž Turk najboljši Slovenec v Trentu

Aljaž Turk najboljši Slovenec v Trentu

Aljaž Turk najboljši Slovenec v Trentu

V italijanskem Trentu se je s cestno dirko mladincev nadaljevalo 18. evropsko prvenstvo v kolesarstvu. Evropski prvak med osemnajst in devetnajstletniki je postal Francoz Romain Grégoire. Najboljši Slovenec je bil Novomeščan Aljaž Turk na 54. mestu.

Proga v Trentu je bila izredno zahteva, saj je dirko končala manj kot polovica nastopajočih. 107 km dolga proga s 1621 »višinci« je bila prezahtevna tudi za drugega Novomeščana Jako Špoljarja, ki dirke ni končal. 

Kljub temu, da Aljaž Turk kljub solidni uvrstitvi z nastopom ni najbolj zadovoljen, je pridobil veliko izkušenj na zanj prvem velikem tekmovanju,še zlasti, ker bo imel naslednje leto še eno priložnost, da izboljša svojo uvrstitev. Po dirki je dejal: "V zaprti vožnji sem si izboril dobro pozicijo, ki je bila ključna  na tej dirki, saj se je po dveh kilometrih začel klanec in nato hiter spust in tehnični odsek skozi mesto. Prvih šest krogov sem bil v skupini relativno spredaj, v zadnjih dveh  krogih pa mi je zmanjkalo moči, da bi ostal v igri za najboljša mesta. Tako sem dirko končal  v drugi  skupini. Z rezultatom nisem najbolj zadovoljen, a sem iztržil največ, kar sem lahko. Vidim, da nisem zelo daleč od najboljših in z optimizmom pričakujem konec sezone in naslednje leto, v katerem ciljam na boljši rezultat”

REZULTATI: https://www.procyclingstats.com/race/european-championship-mj/2021/result

FOTO: Tornanti.cc