02.10.2023

CRO RACE: GAL GLIVAR S 3.MESTOM V ZADNJI ETAPI DO SKUPNEGA 5. MESTA IN 53 UCI TOČK

CRO RACE: GAL GLIVAR S 3.MESTOM V ZADNJI ETAPI DO SKUPNEGA 5. MESTA IN 53 UCI TOČK

Zmagovalec Dirke po Hrvaški - CRO RACE je v konkurenci 5 ekip World Toura, 5 ekip Pro Toura in 7 kontinentalnih ekip nekoliko presenetljivo postal Venezuelec Orluis Orluar (Caja Ruraral - Seguros RGA), ki je rdečo majico vodilnega obdržal kljub grdemu padcu v zaključku včerajšnje zadnje etape v Zagrebu. Gal Glivar, ki je še enkrat pokazal zakaj se zanj zanimajo najboljše svetovne kolesarske ekipe, je v ciljnem sprintu ugnal precej sprinterjev in etapo na začudenje kolesarskih strokovnjakov končal na odličnem 3. mestu. V skupnem seštevku je napredoval do skupnega 5. mesta (+ 13 sek), s čimer je postal najboljši Slovenec na dirki in na svoj račun vpisal novih 53 UCI točk (50 za skupno 5. mesto in 3 za 3. mesto v zadnji etapi). Še boljši je bil v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja, kjer je za Američanom Magnusom Sheffieldom (Ineos Grenadiers), ki je na koncu oblekel  belo majico, zaostal vsega 4 sekunde.

Vsi naši kolesarji si za dirkanje na letošnji izvedbi Dirke po Hrvaški (2.1) zaslužijo vse čestitke, prikazali so veliko borbenosti, sodelovali v uspešnih pobegih in bili ves čas opazni ter v res težki konkurenci vsi končali dirko. Rezultati : https://www.procyclingstats.com/race/tour-of-croatia/2023/gc Po zadnji etapi je svojo športno pot uradno končal najbolj izkušen kolesar v naši ekipi Kristijan Koren, kar je objavil tudi na družbenem omrežju Instagram. Konec kariere je naznanil že lani, a je po osvojenem naslovu državnega prvaka svojo športno pot podaljšal za eno leto. Kolo pa je v kot po koncu Dirke po Hrvaški postavil tudi Boštjan Murn, ki je nove izzive našel na drugem področju in se bo s športom ukvarjal le še rekreativno. Obema se iskreno zahvaljujemo za vse kar sta storila za naš klub v minulih letih in za njun prispevek k razvoju novomeškega, dolenjskega in slovenskega kolesarstva, saj sta oba s ponosom poleg našega, nosila tudi zeleni dres slovenske reprezentance. 

Gal Glivar: "Za nami je še ena Dirka po Hrvaški, ki je meni zelo ljuba. Lepo je bilo z našimi fanti ves teden. Dirkati v ekipi, ki ti je predana in naredi vse za uspeh enega kolesarja, je pravi užitek. Vsem se iskreno zahvaljujem za njihov prispevek in pomoč. To je bila zadnja dirka v sezoni za moje sotekmovalce, jaz pa se z ekipo UAE Emirates odpravljam še na Dirko po Turčiji, ki bo na sporedu od 8. do 15. oktobra."

Foto: Mario Stiehl, CRO RACE in Tomaš Uhnak & Zdenek Kinčok