03.07.2023

IZJEMNA KONKURENCA NA KIDS TOURU - MAJA VURUŠIĆ DRUGA MED DEKLICAMI B

IZJEMNA KONKURENCA NA KIDS TOURU - MAJA VURUŠIĆ DRUGA MED DEKLICAMI B

Včeraj se je v Šentjerneju v izjemnem vzdušju, krasnem vremenu in pred veliko množico gledalcev ob progi, končala 5. izvedba mednarodne etapne dirke KIDS TOUR OF SLOVENIA. 350 kolesark in kolesarjev in 11 držav je pomenilo, da bo na koncu v izjemni konkurenci težko priti na oder za zmagovalce v skupni razvrstitvi. Naši Maji Vurušić je to uspelo, z zmagama v zadnjih dveh etapah se je zavihtela pod sam vrh zmagovalnega odra, na 2. mesto. Vse večja odmevnost te dirke, ki jo organizira naš klub, ki je poznan po odličnem delu z mladimi, je pritegnila pozornost Fundacije Primoža Rogliča.  "V njihovem delu in aktivnostih smo prepoznali ogromno skupnih točk, ki so doprinesle, da smo letošnjo dirko podprli z našo fundacijo. Veseli nas, da KK Adria Mobil z mladimi kolesarji dela dobro in želimo, da so pri tem uspešni. Upamo in želimo si, da bo naš doprinos odkril nove zmagovalce", so zapisali na spletni strani fundacije: https://www.primozroglic.com/fundacija-primoza-roglica-podpira-kids-tour-of-slovenia/ V osmih kategorijah so nastopili kolesarji: deklice in dečki C (do 13 let), deklice in dečki B (do 14 let), deklice in dečki A (do 15 let) in mlajše mladinke ter mlajši mladinci (do 17 let).

V posameznih etapah so naši kolesarke in kolesarji trikrat zmagali, osvojili štiri srebrne in eno bronasto medaljo. V prvi, gorski etapi, od Podturna do Baze 20 se nobenemu ni uspelo zavihteti na stopničke. V drugi etapi, kronometru v Dolenjem Karteljevem, so srebrne medalje osvojili Žiga Vrtar (C), Maja Vurušić (B) in Lara Mehle (A). V tretji etapi, kriteriju v Kostanjevici na Krki, sta zmagali Maja Vurušić (B) in Stella Lindič (A), Lara Mehle (A) pa je bila tretja. Zaradi hude nevihte so bile v dolenjskih Benetkah odpovedane dirke dečkov A ter mlajših mladink in mladincev. V četrti etapi, krožni dirki v Šentjerneju, je med deklicami B slavila Maja Vurušić, Mai Prevejšek je bil drugi med mlajšimi mladinci. In kdo so bili najboljši v skupni razvrstitvi in najboljši posamezniki iz našega kluba:

DEKLICE C: 1. Živa Bohak (Perutnina Ptuj), DEČKI C: 1. Georg Wartlsteiner (Avstrija, RC ARBO) 10. Žiga Vrtar, DEKLICE B: 1. Nina Veličković (Srbija, Partizan Beograd) 2. Maja Vurušič, DEČKI B: 1. Franci Krajnc (POGI Team UAE Generali) 8. Vid Mervar, DEKLICE A: 1. Lina Mehle (BTC City Ljubljana Scott) 4. Stella Lindič, DEČKI A: 1. Maks Olenik (meblojogi - Proconcrete) 10. Žiga Bat, MLAJŠE MLADINKE: 1. Eva Terpin (Rajd Ljubljana) 14. Klara Eliza Rodič, MLAJŠI MLADINCI: 1. Valentin Hofer (Avstrija, LRV Oberosterreich) 13. Gašper Štajnar

Rezultati: https://chrono.hr/races/2023/20230630_kidstourslovenia.php

Za odlično organizacijo in res izjemno dirko za mlade kolesarje prihajajo v naš klub čestitke in zahvale z vseh strani. Se vidimo na 6. KIDS TOUR OF SLOVENIA prihodnje leto !