16.09.2022

Najtežja etapa Ircu Archiu Ryanu, Gal Glivar najvišje od naših

Najtežja etapa Ircu Archiu Ryanu, Gal Glivar najvišje od naših

Irec Archie Ryan (Jumbo Visma) je zmagovalec najtežje, druge etape na Dirki po Slovaški od Hlohovca do Banske Štiavnice (186 km) s šestimi gorskimi cilji, od tega so bili trije prve kategorije. V času zmagovalca sta bila drugi Belgijec Mauri Vansevenant (Quick-Step Alpha Vinyl Team), tretji pa Italijan Lorenzo Fortunato (Eolo-Kometa), ki je na Giru d'Italia lani dobil etapo na Zoncolan pred Janom Tratnikom. Naš najboljši je bil včeraj Gal Glivar na 34. mestu (+ 4:31 min).

Kristjan Hočevar je bil 46. (+ 9:19 min), vsi ostali naši so zaostali 16:17 min in so bili v ozadju, za njimi sta v cilj prišli še dve skupini kolesarjev.

Rumeno majico vodilnega na dirki je oblekel Čeh Josef Černy (Quick-Step Alpha Vinyl Team), ki ima 4 sekunde prednosti pred Jožnoafričanom Stefanom de Bodom (Astana Quazqstan Team) in rojakom Jakubom Otrubo (Elkov-Kasper). Gal Glivar je naš najboljši na 33. mestu (+ 5 min). Belo majico, najboljšega mladega kolesarja na dirki nosi včerajšnji zmagovalec, Irec Archie Ryan, Gal Glivar je v tej razvrstitvi enajsti.

Danes bo na sporedu tretja, najdaljša letošnja etapa, od Detve do Špišske Nove Vsi (210 km) s sedmimi gorskimi cilji (en prve kategorije, ostali tretje) in tremi letečimi cilji. Start ob 12,15 uri, predviden cilj okoli 17,10 ure.  

Od 16. dre dalje bo neposredni prenos na televizijskem programu Eurosport 1.

 Povezava do rezultatov:

Povezava do uradne spletne strani dirke:


Foto: internetna stran www.okoloslovenska.com