05.09.2022

Aljaž Turk z reprezentanco na zahtevnem Giru della Lunigiana

Aljaž Turk z reprezentanco na zahtevnem Giru della Lunigiana

V italijanskem Casanu se je včeraj končala mladinska štiridnevna etapna dirka prve kategorije Giro della Lunigiana, na kateri je v dresu Slovenije nastopil Aljaž Turk. Zmagovalec je postal Portugalec Antonio Morgado, Aljaž Turk je izjemno zahtevno dirko končal na 28. mestu.

Dirka, na kateri so v preteklosti slavili Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Remco Evenepoel, Tao Geoghegan Hart, Vincenzo Nibali  in drugi svetovni zvezdniki, na start vedno privabi najboljše kolesarje v mladinski kategoriji. Poleg našega Aljaž Turka so za Slovenijo nastopili še Natan Gregorčič, Martin Eržen, Leon Klopčič, Marcel Skok in Jaka Marolt.

Prvo, razgibano etapo, od Portofina do La Spezie (91,2 km) je dobil Poljak Michal Zelazowski, Aljaž Turk je bil 66. (+ 3:27 min). Drugi dan sta bili na sporedu dve krajši etapi, Portovenere – Sarzana (46,8 km) in Massa - San Carlo Terme (53,3 km) , v katerih sta slavila  Italijan Mirko Bozzola in Francoz Paul Magnier, Aljaž Turk je prvo v času zmagovalca končal na 57. mestu, v drugi pa je bil 51. (+ 2:21 min). V 4. etapi Pontremoli – Fivizzano (97,9 km) je slavil najboljši v tretji etapi, Paul Magnier, Aljaž Turk je bil 36. (+ 2:23 min). Zadnjo, najdaljšo etapo,  Ceparana - Casano di Luni (102,4 km) je dobil Francoz Thibaud Gruel, v prvi zasledovalni skupini, ki je za njim zaostala 22 sekund pa je bil tudi Aljaž Turk, ki je dirko končal na 28. mestu, le mesto pred njim je bil njegov reprezentančni kolega, Jaka Marolt. Ostali fantje iz slovenske reprezentance so bili Natan Gregorčič 36., Marcel Skok 66. in Leon Klopčič 99.

Povezava do rezultatov:  https://firstcycling.com/race.php?r=1012&y=2022

Foto: Roberto Frazzetti in Kolesarska zveza Slovenije