27.08.2022

Žak - svetovni prvak !

Žak - svetovni prvak !

Žak Eržen, naš mladi šampion, ki je na mladinskem svetovnem prvenstvu na velodromu v Izraelu osvojil že bron v disciplini scratch/končni cilj, je po osvojenem naslovu svetovnega prvaka v disciplini na izpadanje povedal: "Sploh ne morem verjet ! To kar sem si želel od samega začetka sezone se je zdaj uresničilo. Nimam besed."

Dobro formo je Žak pokazal že v dopoldanskih kvalifikacijah, ko je v svoji skupini osvojil 2. mesto in se gladko uvrstil v popoldanski finale. S tehnično izpiljeno vožnjo in neverjetno taktično zrelostjo je v finalu še enkrat pokazal da je rojen zmagovalec. Vedno je bil tam, kjer je moral biti, v zadnjem krogu pa je s fantastičnim manevrom ugnal še Kolumbijca Jhohana Marina, osvojil zlato medaljo in oblekel mavrični dres, ki ga nosijo najboljši na svetu. Bronasto medaljo je osvojil Čeh Matyaš Koblizek.

Še en član našega kluba, Slovak Martin Jurík, je v tej disciplini osvojil 23. mesto, potem ko je obstal v kvalifikacijah, v disciplini Ominum, kjer Eržen ni nastopil, pa se je prebil v finale in osvojil 16. mesto.


Povezava do rezultatov:
- dirka na izpadanje http://2022jrworlds.veloresults.com/PDF/melim2.pdf

- Omnium http://2022jrworlds.veloresults.com/PDF/momn10.pdf


Foto: KZS (Jure Zrimšek)